• Nočné spanie

    Naši žiaci si spestrili večer a noc z piatka 14.6. na sobotu 15.6. akciou Nočné spanie v škole. Učitelia si pre nich pripravili  program: futbal na umelej tráve, pretekanie na kolobežkách, bedminton, premietanie filmu. O stravu  a pitný režim mali postarané, pochutnali si na guláši, opekali špekáčiky a dali si  palacinky, pukance aj cukrovú vatu. Vonku sa zabávali do 23.hodiny a pokračovali v telocvični. Tí viac unavení zaspali, niektorí vydržali bez spania. 

  • Vyhodnotenie okresných kôl predmetových olympiád

    11.júna sa uskutočnilo v Leviciach slávnostné vyhodnotenie matematickej a chemickej, fyzikálnej olympiády a Pytagoriády. Medzi ocenenými boli aj naši žiaci: Richard Cserman (8.A) a Martin Žirko (7.A). Gratulujeme!

  • Olympijský deň

    Dnes sme opäť dosiahli vynikajúce výsledky:Natália Mišková (1.B) - 2.miesto,Ella Szőllősy (2.A) - 3. miesto,Lara Rádiová (3.A) - 1. miesto,Olívia Bakóová (3.A) - 2.miesto,Karolína Felyóová (3.A) - 3.miesto,Jakub Pavluš (3.B) - 3.miesto,Daniel Dobisz (4.A) - 2. miesto,Peter Fógel (4.A) - 3.miesto.

    Šikovná bola aj naša pani učiteľka:Erika Kolevová- 1.miesto.

  • Tvorivé dielne slnečnice

    Deti ŠKD sa dnes zúčastnili tvorivých dielní s pani Angelikou a pani Fanny. Strávili s nimi príjemné popoludnie a naučili sa nové techniky. Svojimi výrobkami podporili ľudí s ochorením sklerosis multiplex.

  • Medzinárodné športové stretnutie stredoškolákov

    7. júna sa naša škola na Medzinárodnom športovom stretnutí stredoškolákov umiestnila na 1.mieste! Taktiež sme získali 1. miesto v minifutbale chlapcov - Daniel Hoksa ( 9.B ), Christopher Csala ( 9.B ), Kevin Matyó ( 9.A ), Robert Suchetka (7.B ), Boris Mikulai ( 7.A ), Tibor Stehlík ( 8.B ), Matej Fehér ( 8.B ),Ondrej Pokoracký ( 8.B ), Dávid Kerata ( 8.A ) a Alex Gruzman ( 9.A ), 2.miesto v   pretekoch brannej všestrannosti - Kornélia Fojtíková ( 9.B ) a  Ladislav Csáki ( 8.A ), ktorý bol vyhlásený za najlepšieho jednotlivca v tejto disciplíne, 2. miesto v  stolnom tenise - Christopher Marton ( 8.B ), Monika Moravčíková ( 8.A ) a  Marianna Ivaničová ( 8.A ). Ďakujeme  žiakom, že  takto výborne reprezentovali našu školu a srdečne im blahoželáme k víťazstvám!!!

  • Cirkusové vystúpenie - Máša a medveď

  • Prednáška - Môj život so sklerózou multiplex

    Pre žiakov 7.,8. a 9. ročníkov bola zorganizovaná prednáška spojená s diskusiou s pani Wieslovou, ktorej bola v r. 2008 diagnostikovaná nevyliečiteľná choroba skleróza multiplex. Počas prednášky sa žiaci zoznámili s vážnosťou a prejavmi tejto choroby. Žiakov prednáška na túto tému veľmi zaujala.

  • Školský výlet - prváci

    Naši prváci sa v utorok 4.6. zúčastnili svojho prvého výletu. Navštívili hrad v Modrom Kameni, kde si pozreli múzeum a oboznámili sa s históriou hračiek.

  • Deň detí u nás

  • Spolu môžeme cvičiť

    30.5. sa žiaci 1.A a 1.B zapojili do projektu ,,Spolu môžeme cvičiť,, . Cieľom projektu bolo cvičením podporiť pacientov s diagnózou skleróza multiplex a zároveň upevňovať vlastné zdravie.

  • Školský výlet

    Aj tento rok sa deviataci zúčastnili trojdňového školského výletu v Štúrove.

  • Plavecký výcvik

    V dňoch 27.5.-31.5.2019 sa uskutočnil plavecký výcvik, ktorého sa zúčastnili žiaci šiestych ročníkov. V priebehu týždňa si všetci osvojili základné techniky plávania. Na záver každý  odplával  určenú vzdialenosť voľnou technikou, za čo bol odmenený medailou. Napriek nepriaznivému počasiu si žiaci okrem bazénov užili aj prechádzku mestom. Dobrá nálada a skvelý kolektív prispeli k jednému nezabudnuteľnému týždňu.

  • Víťazi tipovacej súťaže

    Máme víťaza tipovacej súťaže! Dva správne tipy na výsledok zápasu v hokeji stačili na výhru. Tri pizze dostala trieda 5.A. Blahoželáme!

  • Príbeh pestúnky - monodráma

    Žiaci ŠKD sa včera zúčastnili predstavenia Príbeh pestúnky

  • Fyzikálna olympiáda - Archimediáda

    21. 5. 2019  sa žiaci Pavel Uhlár ( 7.A ), Agata Bolemantová (7.B)  a Mihály Csernyavszkij  (7.B)  zúčastnili okresného kola Fyzikálnej olympiády – Archimediády. Agata Bolemantová sa stala úspešnou riešiteľkou a  Mihály Csernyavszkij získal 1.miesto. Gratulujeme!

  • Modrý gombík

    MODRÝ GOMBÍK znamená dva svety – ten náš a ten, v ktorom sa deti ocitli v núdzi a sú odkázané na našu pomoc. Aj vy ste prispeli na výnos tohtoročnej zbierky, ktorá bude venovaná deťom na východnej Ukrajine. Už 6. rok žijú vo vojnovom konflikte. Na našej škole sa vyzbieralo 113,42 €. ĎAKUJEME VÁM!!!

  • Matematický klokan

    Aj tento rok sa naša škola (ZŠ J. Kráľa) zapojila do najväčšej medzinárodnej matematickej súťaže na svete „Matematický klokan“. Do súťaže sa zapojilo 40 detí 1. a 2. stupňa ZŠ. Všetky deti dostali diplomy a najlepší riešitelia boli odmenení malými cenami. Úspešnými riešiteľmi sa stalo 16 detí a školským šampiónom sa stal Martin Žirko (7.A). Gratulujeme.

  • Majstrovstvá okresu v atletike

    14. 5. 2019  sa v Šahách uskutočnili majstrovstvá okresu v atletike základných škôl. Na šahanskom futbalovom štadióne a v telocvični Strednej odbornej školy sa stretlo skoro 400  pretekárov z 25 základných škôl z okresu Levice. Našu školu reprezentovalo 16 žiakov: Adrián Breza, Ladislav Csáki, Christofer Csala, Matej Fehér,  Daniel Hoksa , Kevin Matyó, Adrián Šuchter,  Natália Kluková, Jazmína Oroslányová , Michaela Šuchterová ,  Kornélia Fojtíková, Vivien Gazdíková, Veronika Gyenesová, Karin Ľuptáková, Patrícia Maťová a Tatiana Šebešová.

    Daniel Hoksa ( 9.B ) sa umiestnil na 2.mieste v behu na 300 metrov a žiačky Natália Kluková (9.A), Jazmína Oroslányová ( 9.A ), Michaela Šuchterová (9.A ),  Kornélia Fojtíková ( 9.B ) sa umiestnili na 2.mieste v štafete.  Gratulujeme!

  • Biologická olympiáda

    Dňa 16.5.2019 sa družstvo Šelmy - Karolína Felyóová ( 3.A ), Daniel Dobisz ( 4.A ), Karol Kocnár ( 4.A ), Samuel Pazúr ( 4.A ) a Adam Cellaho ( 4.A ) - zúčastnilo okresného kola Biologickej olympiády v Leviciach, kde poznávali rastlinky, zvieratká a bylinky našich lesov. Tímovou  prácou sa stali úspešnými riešiteľmi v kategórii F. Srdečne im gratulujeme!

  • Vybíjaná- 1.stupeň

    V pondelok 20. 5. 2019 sa uskutočnil 22. ročník turnaja vo vybíjanej žiakov 1. stupňa ZŠ, ktorý usporadúva ZŠ Janka Kráľa v Šahách s finančnou podporou Mesta Šahy. Vďaka tejto podpore každoročne môžeme súťažiacim zabezpečiť občerstvenie a hodnotné ceny.

    1. miesto – ZŠ L. Balleka Šahy

    2. miesto – ZŠ J. Kráľa Šahy

    3. miesto – ZŠ A. Ipolyiho Balog nad Ipľom

    Účasť: SŠ Dudince, ZŠI Veľká Čalomija, KSŠ F. Fegyvernekiho Šahy

strana:

Kontakt

  • Základná škola Janka Kráľa
    Mládežnícka 24, 936 01 Šahy
  • riaditeľ: 0905 508 471
    kancelária: 036/7410620

    skolajanko@gmail.com

Fotogaléria

Novinky